System ERP – jak zwiększa efektywność?
Wycieczka po firmie, która wdrożyła cyfryzację procesów biznesowych.
100%
kontrola nad jakością produkcji pomidorów
10ha
powierzchni produkcyjnej, w pełni zarządzanej przez system
100%
dostęp do analiz i raportów dotyczących kosztów produkcji
Najważniejsze wyzwania
stała kontrola kosztów i określenie rzeczywistego kosztu wytworzenia produktu
stała kontrola kosztów i określenie rzeczywistego kosztu wytworzenia produktu
prawidłowe ewidencjonowanie surowców
ograniczeniu czasu wprowadzania danych do programu do prowadzenia księgowości
cięgłe śledzenie rentowności produkcji
cięgłe śledzenie rentowności produkcji
prawidłowe ewidencjonowanie surowców
ograniczeniu czasu wprowadzania danych do programu do prowadzenia księgowości
System zarządzania produkcją dostarcza wszelkich danych potrzebnych do określenia rzeczywistych kosztów produkcji, co pozwala monitorować jej rentowność.
Rozwiązania zostały dostosowane do wymogów produkcji spożywczej poprzez np. generowanie dokumentów rejestrujących odpoarowywanie wody z pomidorów.
System wyposażony został w narzędzia do raportowania, co pozwala na dokładne wyliczenie kosztów na poziomie funkcjonalności finansowo-księgowej.
Dojrzewanie pomidorów to czasochłonny proces, dlatego w systemie zaimplementowane zostały mechanizmy, pozwalające na rezerwację produktów będących w fazie wzrostu na potrzeby konkretnych zamówień.
Rozwiązania pozwalają na rejestrowanie dokumentów magazynowych ewidencjonujących obrót opakowaniami wraz z automatycznym naliczeniem kaucji, a także jej rozliczeniem.
System odzwierciedla ruch towarów za pomocą obiegu dokumentów magazynowych, dzięki czemu możliwe jest spełnienie wymogu, niezbędnego ze względu na wskaźniki jakościowe i normy bezpieczeństwa produktów żywnościowych.
Raz naniesione w systemie dane są dostępne na zamówieniu, dokumencie magazynowym oraz na fakturze. System również automatycznie księguje dokumenty.
Poznaj szczegóły projektu:
Porozmawiajmy o twoim biznesie
Skontaktuj sięPozostałe artykuły